Toliko znanu rečenicu korištenu kad se u blizini nalaze TV-kamere ili netko od predstavnika medija, 80-tak predstavnika vatrogasnih društava iz gotovo svih dijelova Lijepe naše, okupljenih u makarskom hotelu Park 22. i 23. studenog, nastojalo je zaboraviti. Da u toj namjeri uspiju, potrudili su se prof. dr. sc. Stjepan Malović i prof. dr. sc. Gordana Vilović, predavači na stručnoj radionici - seminaru "Kako komunicirati s javnošću posredstvom medija o zaštiti od požara" nastojavši im ujedno približiti novinarsku struku ali i ukazati im na to kako biti što svrsishodniji u ophođenju s predstavnicima medija.

U sklopu Vježbe održane na makarskom poligonu, tvrtka Luveti je okupljenim vatrogascima sa Rivijere, iz županije i iz susjednih županija prezentirala novitete na hrvatskom tržištu u području protupožarne zaštite. Riječ je o tzv. puškama sa tankovima za gašenje zapremnine 10 i 50 litara. Ovi prvi su zapravo ruksak sistemi odnosno prenosive jedinice koje znatno smanjuju vrijeme reagiranja i bolji pristup gašenju u početnim fazama požara čime se smanjuje vrijeme stavljanja požara pod kontrolu.

Dogovorom dvaju zapovjednika, zapovjednika HAC-ONC postrojbe Stjepana Rukavine i županijskog vatrogasnog zapovjednika SD županije, Dražena Glavine, 29.10.2013. godine točno u 23:00 sata započela je vježba u tunelu Sv. Ilija. Tijek vježbe pod ravnanjem Josipa Benzona, zapovjednika vatrogasne postaje Zagvozd, pratili su i pomno bilježili svaki detalj zamjenik zapovjednika HAC-ONC-a Ante Brajković i zapovjednik operativnog područja Makarska, Mladen Batinić.

Web stranica dvd-makarska.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.